Business Studies

Wat houdt de opleiding Business Studies in?

De opleiding Business Studies speelt in op de vraag van het bedrijfsleven naar breed opgeleide mensen met een specialisme. Als je na je opleiding aan het werk gaat, moet je kunnen schakelen tussen de verschillende takken van sport in een onderneming. Of het nu gaat om marketing, ondernemen, management, financiën, HRM of logistiek.


Die brede kennisbasis, die voor alle Business Studies-studenten gelijk is, leg je in de eerste twee jaren. Je leert verbanden leggen en het geheel van bedrijfsvoeren te overzien zodat je een bewuste keuze kunt maken voor jouw afstudeerrichting. In het derde jaar kies je namelijk één van de volgende afstudeerrichtingen:

Marketing (Commerciële Economie)

Ondernemen (Small Business & Retail Management)

Management en Beleid (Bedrijfskunde MER)

Human Resource Management (HRM)

Banking & Insurance (Financial Services Management)

Logistiek (Logistiek & Economie)


De opleiding Business Studies leidt je op tot business-professional met een passend zelfgekozen specialisme. Misschien ben jij wel de nieuwe onlinemarketing-specialist van Google of ga je projecten leiden bij Nestlé. Na de opleiding kun je gaan werken als projectleider, adviseur, inkoper, business consultant, manager of accountmanager bij een grote (non-)profitorganisatie of in het Midden- en Kleinbedrijf. Of je gaat werken als zelfstandig professional / ondernemer in jouw vakgebied.

Opleiding Business Studies voltijd: Iets voor jou?


Wil jij je toekomst in eigen handen nemen en hem zelf vormgeven? Kun je goed samenwerken en houd je niet van hokje denken, maar wel van netwerken en denk je out of the box? Ben je nieuwsgierig en wil je leren over alle facetten van bedrijfsvoering in de private- en publieke sector? Spreekt een zakelijke houding je aan? Durf je kritisch naar jezelf en je gedrag te kijken? Kun je goed met mensen omgaan en hen stimuleren het beste uit zichzelf te halen? Wil je je graag eerst breed oriënteren en dan pas een afstudeerrichting kiezen? Kies dan voor Business Studies!


Voor meer informatie, kan u gerust de website van Inholland bezoeken:

www.inholland.nl/bbs